آموزش طرز تهیه کماج،شیرینی پادرازی مشهدی و چای چورگی زنجان
هر شهری در ایران یک یا چند نان و شیرینی مخصوص به خودش رو داره که اون ها رو هیچ جای دنیا نمیشه پیدا کرد. نان و شیرنی های سنتی و محلی شهرهای مختلف ایران هر کدوم عطر و طعم ویژه ی خودشون رو دارن و به روش خاصی درست میشن.
نان کماج
کماج نانی است محلی که بافت نرمی دارد و بسیار شبیه نان شیر مال و نان صبحانه می باشد. این که اصالت نان کماج دقیقا برای کدام محل می باشد مشخص شده نیست زیرا در اکثر محله های قدیمی نان کماج به همین روش و دستور تهیه میشود. نان کماج بسیار راحت و آسان تهیه می شود و مواد اولیه همیشه در دسترسی دارد. پس برای تهیه یک نان کماج محلی خوشمزه با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه نان محلی کماج
آرد ۲ لیوانشیر ۱ لیوان
روغن مایع نصف لیوان
مایه خمیر خشک ۱ قاشق غذا خوری
شکر ۱ لیوان
تخم مرغ ۳ عدد
نمک ۱ پنس
کنجد برای تزئین
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ ۱ عددشیر ۲ قاشق غذا خوری
شکر ۱ قاشق غذا خوری
طرز تهیه نان کماج
مرحله اول: ترکیب مواد مایعتخم مرغ را به همراه شیر و روغن مایه داخل یک کاسه گود بریزید و به همراه مفتول دستی همه مواد را با هم خوب مخلوط کنید.
مرحله دوم: مواد خشک
در یک ظرف دیگر تمامی مواد خشک و آردی را با هم ۳ مرتبه الک کنید.
مرحله سوم: آماده سازی خمیر نان محلی کماج
مواد آردی را به داخل ظرف گود و نسبتا بزرگ بریزید و وسط آرد را خالی کنید که مواد مایع را در وسط مواد آردی بریزید و از وسط شروع به هم زدن و مخلوط کردن خمیر کنید تا تمام مخلوط به صورت یکدست در بیاید.
مرحله چهارم: استراحت دادن به خمیر
خمیر آماده شده نان را بر رویش کمی روغن اسپری کنید و روی ظرف را یک دستمال نخی بیاندازید و زمان بدهید به مدت ۱ ساعت تا خمیر در یک جای گرم استراحت کند و حجم خمیر دو برابر شود.
مرحله پنجم: مهر زدن خمیر نان کماج
خمیر نان آماده شده را به چند گلوله هم اندازه تقسیم کنید و بر روی خمیر نان محلی کماج مهر بزنید و یا با کمک چنگال بر روی سطح خمیر را طرح بزنید.
مرحله ششم: پخت نان کماج
فر را از قبل گرم کنید و بر روی سینی مخصوص پخت و پز ( از سینی که داخل خود فر موجود است استفاده نکنید) یک کاغذ روغنی بیاندازید و سپس خمیر نان محلی کماج را بر روی سینی بچینید و با استفاده از موادی که برای رومال آورده شده است خمیر را رومال بزنید و از کنجد برای تزئین استفاده نمایید. در دمای ۱۵۰-۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت ۲۰ دقیقه زمان دهید و در آخر پخت ۱۰ دقیقه برای گریل شدن زمان بدهید. بعد از پخت نان کماج آماده است. می توانید به همراه نوشیدنی مورد نظر نوش جان فرمائید.1
شیرینی پادرازی
مواد لازم برای شیرینی پادرازی
آرد گندم :125 گرمآرد نخودچی :150 گرم
آرد برنج :125 گرم
پودر شکر :150 گرم
کره :250 گرم
تخم مرغ :2 عدد
پودر هل :1 چهارم قاشق چایخوری
تخم مرغ اضافی ،کنجد،پودر پسته ،آب زعفران و روغن مایع :برای تزیین
طرز تهیه شیرینی پادرازی مشهدی برای عید نوروز
ابتدا همه مواد را از نیم ساعت قبل در دمای محیط قرار دهید . سپس پودر شکر و کره نرم شده را با هم مخلوط کنید و با هم زن برقی خوب هم بزنید تا شکر داخل کره حل شود.بعد از اینکه ازمخلوط کره و شکر ، کرم نرم و لطیفی بدست آمد. تخم مرغ ها را دانه دانه به آن اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط یکدستی به وجود بیاید.
پودر هل را هم بعد هم زدن تخم مرغ ها به مایه شیرینی اضافه کنید. آرد ها را با هم مخلوط کنید و 3 بار الک کنید. بعد آردهای الک شده را کم کم به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند.
خمیر را با دست خوب ورز دهید . سپس داخل نایلون قرار دهید تا به مدت یک ساعت در یخچال استراحت کند.
بعد از سپری شدن زمان استراحت خمیر ، آن را روی سطح صافی باز کنید و خمیر را روی آن قرار دهید. یک نایلون روی خمیر بگذارید و با وردنه خمیر را باز کنید.
با یک قالب مستطیلی مثل قالب زبان ، خمیر ها را قالب بزنید و مجددا روی آنها نایلون قرار دهید و با کفگیر کمی روی آنها را فشار دهید تا خمیر پهن تر شود.
خمیر قالب زده را داخل سینی چرب شده فر بچینید . یک عدد زرده تخم مرغ را با زعفران و کمی روغن مایع مخلوط کنید و با قلمو روی سطح شیرینی ها بمالید.
روی شیرینی ها با چنگال خطوط عمودی ایجاد کنید و مقداری کنجد روی آنها بپاشید و داخل فر قرار دهید تا طلایی رنگ شود.2
چای چورگی زنجان
مواد لازم برای چای چورگی زنجان
تخم مرغ 2 عددشکر 230 گرم (1 پیمانه)
شیر 120 میلی (1/2 پیمانه)
روغن مایع 120 میلی لیتر (1/2 پیمانه)
آرد سفید حدود 600 گرم (4 پیمانه)
بیکینگ پودر 5 گرم ( 1 قاشق مرباخوری)
خمیر مایه 4 گرم (1 قاشق چایخوری)
پودر هل 1/2 قاشق چایخوری
گلاب 2 قاشق غذاخوری ( اختیاری)
طرز تهیه چای چورگی یا نان چای زنجان
ابتدا تخم مرغ ها، شکر و پودر هل را با همزن دستی یا همزن برقی خوب بزنید تا کاملا با هم ترکیب شوند.سپس شیر، روغن مایع و گلاب (اختیاری) را نیز به این مواد اضافه کرده و با هم مخلوط کنید و کنار بگذارید.
آرد سفید را دو بار الک کنید تا نرم و یکدست شود. سپس بیکینگ پودر و خمیر مایه را به آرد اضافه کرده و با هم ترکیب کنید تا یکدست شوند.
آرد ترکیب شده با بیکینگ پودر و خمیر مایه را کم کم با قاشق به مخلوطی که از قبل آماده کرده اید اضافه کنید و با همزن دستی خوب هم بزنید تا خمیر نرمی حاصل شود. خمیر را با انگشتان دست کمی ورز دهید تا اندازه ای که خمیر داخل ظرف جمع شود و به دست نچسبد.
کاسه ای را چرب کنید و خمیر را داخل آن قرار دهید. روی خمیر را با نایلون بپوشانید و اجازه دهید تا در دمای محیط به مدت ۱ ساعت استراحت کند.
بعد از استراحت کردن خمیر، از آن چونه های ۹۰ تا ۱۰۰ گرمی بردارید و آن را به شکل لوله های بیضی درآورید. با استفاده از وردنه لوله ی خمیری را از طول باز و به ضخامت ۰/۵ الی ۱ سانتی متر پهن کنید.
روی سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و روی آن را کمی با روغن چرب کنید. خمیرها را با کمی فاصله از هم روی سینی فر بچینید.
برای رومال شیرینی ها، ۱ عدد زرده ی تخم مرغ را با کمی زعفران، کمی روغن مایع و کمی نمک داخل کاسه ای کوچک بریزید و با هم مخلوط کنید. با استفاده از برس این مواد را روی خمیرها بمالید.
بعد از رومال کردن خمیرها، با استفاده از چنگال روی سطح خمیر خط بیندازید. سپس کمی کنجد روی آن ها بپاشید تا شیرینی ها ظاهری زیبا داشته باشند.
فر را در دمای ۱۹۰ درجه به مدت ۱۵ دقیقه گرم کنید. سپس سینی فر را داخل فر گرم قرار دهید و اجازه دهید نان چای چورگی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل آن بپزند. ۲ دقیقه ی آخر پخت نان ها، گریل فر را روشن کنید تا روی شیرینی ها نیز پخته و طلایی رنگ شود.
چای چورگی آماده است. آن را در ظرف مورد نظر خود سرو و به همراه چای نوش جان کنید.3
پی نوشت:
1.www.parsiday.com
2.www.namnak.com
3.www.irancook.ir
مقالات مرتبط
تازه های مقالات
ارسال نظر
در ارسال نظر شما خطایی رخ داده است
کاربر گرامی، ضمن تشکر از شما نظر شما با موفقیت ثبت گردید. و پس از تائید در فهرست نظرات نمایش داده می شود
نام :
ایمیل :
نظرات کاربران
{{Fullname}} {{Creationdate}}
{{Body}}